Nieuw boek: Tussen de oren? Misverstanden over Functionele Neurologische Stoornis (FNS)

Ineens wil je been niet meer, gewoon lopen lukt niet. Plotseling gaan je handen trillen. Je spieren trekken op de gekste momenten ongecontroleerd samen. Je denkt dat er iets mis is in je hoofd. Alles wat je altijd deed zonder nadenken, gaat niet meer vanzelf. Maar, de dokter kan niets vinden. Deze klachten kunnen het gevolg zijn van een Functionele Neurologische Stoornis (FNS).

FNS is een hapering in het verzenden en ontvangen van signalen in de hersenen. In Nederland krijgen jaarlijks naar schatting tweeduizend patiënten de diagnose FNS. Dit boek laat zien waaraan je FNS kunt herkennen, waar de patiënt tegenaan loopt en hoe FNS te behandelen is.

In Tussen de oren? spreken deskundigen en patiënten over FNS. En over het onbegrip bij hulpverleners, medisch adviseurs en verzekeraars die FNS niet (altijd) tot ‘echte’ ziekten rekenen.

Het boek maakt duidelijk hoe neurologen, huisartsen, fysiotherapeuten, psychiaters en psychologen FNS kunnen behandelen, zodat patiënten echt geholpen worden. Het boek geeft patiënten inzicht in hun ziekte en in de aanpak ervan.

Rien Vermeulen was 20 jaar hoofd neurologie van het AMC Amsterdam. Hij is bestuurslid van Stichting FNS.
Joop Bouma is onderzoeksjournalist, onder meer voor dagblad Trouw.

Voor het bestellen van dit boek, zie deze link, of ga naar de boekhandel.

Eén reactie

  1. Interessant boek. Veel zaken zijn herkenbaar. Voor een volgende editie zou het nog praktisch zijn een samenvatting met de aanpak te hebben aan het eind van het boek want nu wordt overal wat genoemd maar is er niet een overzicht met aanbevelingen. Verder wil ik nog noemen dat er voor een aanpak voor kinderen in relatie met school in het algemeen nergens een aanpak te vinden is of kennis over is. Dat zou ook fijn zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.