Gedichtenbundel “Dans door de Wind” door Sien Bleys

Op het webinar van 12 april jongstleden las Els van der Linden een gedicht over FNS voor uit de gedichtenbundel “Dans door de wind” van Sien Bleys. Op veler verzoek hier het gedicht:

Ik strompel, struikel
Val in vlagen,
Het doet mijn tempo
Snel vertragen,
Voeten kunnen mij
Niet dragen.

Hoofd in strijd
Vol van gedachten,
Mag ik wel…
Of niet…verwachten.
Ga ik door
Of sta ik stil
In het gevoel,
Dat niets wil.

Ik voel mij net
Een marionet,
Waarvan de draden
Losjes hangen
En mijn vrijheid
Is gevangen.

Moet ik leren
Accepteren?
Open staan
Voor dat wat is?

Ik voel geen keuze,
Geen controle,
Ik laat los,
In hechtenis.

Persbericht over de dichtbundel:

‘Dans door de wind’ is een prachtige, veelzijdige bundel met originele, diepgaande en sferische gedichten over alledaagse thema’s. Soms rakend of ontroerend, troostend of bemoedigend, met een glimlach of een knipoog.
Sien grijpt terug op een bewogen periode in haar leven toen bij haar FNS werd geconstateerd, maar waarbij zij zichzelf terugvond in een leven dat ‘verrijkend’ is. Zij weet haar persoonlijke ervaringen en de wereld van de lezer bijzonder goed te combineren.
De gedichten vormen bewustzijn en laten zien hoe mooi en eenvoudig het leven in zijn ‘Dans door de wind’ kan zijn.

Bestel het boek

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.